top of page
Zoeken
  • Amber-Grace Teunissen

Laserontharing, is dit iets voor mij?



Definitieve laserontharing of permanent ontharen is de methode om van ongewenste haargroei af te komen. Het is niet alleen een cosmetische behandeling, maar ook zeker een medische behandeling. Zo word er naast het ontharen van de oksels en bikinilijn, ook transgenders behandeld of worden vrouwen verlost van mannelijke beharing, zoals ongewenst gezichtshaar.

Ook worden pijnlijke huidproblemen voorkomen door permanente laserontharing. Zoals ingegroeide haren en littekenvorming.

Laserontharing is per definitie niet altijd een luxe behandeling, maar biedt ook echt een oplossing voor bovenstaande doelgroepen. In het kort ga ik beschrijven hoe permanente laserontharing werkt en of het ook voor jou een oplossing kan bieden!

VOOR WIE?


De ideale cliënt voor het meeste resultaat heeft donker tot zwart haar en een lichte tot zeer lichte huid. Waarom? Omdat de haar verantwoordelijk is voor het resultaat. De laser richt zich op pigment, dus hoe donkerder de haar hoe sneller de laser de haar kan bereiken.

Zodra de haar de laserstraal heeft opgevangen, wordt deze warmte geabsorbeerd en geleid naar het vasculaire gedeelte. Het haarzakje.

Het haarzakje wordt gevoed door bloedvaatjes en zorgen ervoor dat de haar blijft bestaan. Deze bloedvaatjes geven de haar als het ware ’voeding’ om te groeien. En dat is precies de reden waarom mensen kiezen voor permanente laserontharing, geen haargroei meer!

Wat als iemand nu een iets donkere huid heeft met lichter haar, is laserontharing dan ook effectief?

“Jazeker!” het duurt alleen iets langer voor de haargroei afneemt en er zijn vaak meerdere behandelingen nodig voor het gewenste eindresultaat.

Dit komt omdat de laser dan meer moeite heeft om de haar te vinden, omdat de kleur van de haar en de huid teveel op elkaar lijken. Het contrast is te klein.


Tijdens een consult wordt er gekeken naar de huid en de haar om te kijken of iemand geschikt is ja of nee. Vaak wordt er dan een proefbehandeling uitgevoerd om te kijken of er iets van resultaat aan te tonen is. Is dit niet het geval, zal er in samenspraak met de cliënt besproken worden om het behandeltraject voort te zetten of om te gaan kijken naar een andere oplossing.

Voor de laserbehandeling kan starten moet het behandelde gebied geschoren zijn. Voor en tijdens het lasertraject mag er alleen geschoren worden door middel van een scheermesje. De haren mogen niet geëpileerd of geharst worden. De haren moeten namelijk vastzitten aan de voedingsbron van de haar (het vasculaire gedeelte) voor het beste resultaat. Op deze manier leid de laserstraal direct naar de voedingsbron in plaats van een leeg haarzakje. Want daar kan de warmte van de laser zijn werk niet doen.

Een laserbehandeling zal gemiddeld om de 4 tot 6 weken plaatsvinden. Wij hebben namelijk te maken met de zogenoemde haargroei-fasen. Bij maar slechts 1 bepaalde fase is de haar op zijn dikst en zal dus de meeste geleiding geven naar de voedingsbron. Zo kan de voedingsbron zodanig beschadigd worden, waardoor de haar afsterft. Zo zal er geen nieuwe haar meer kunnen groeien en behalen wij definitieve ontharing.

Wanneer wij precies in die fase zitten is helaas niet v an tevoren vast te stellen.

Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig, namelijk gemiddeld 8 om een haarreductie te krijgen van 80-95%.

Het permanent ontharen van lichte of grijze haren kan helaas niet met behulp van lasertechnologie. Wel kan dit permanent verwijderd worden door middel van elektrisch ontharen. Vaak is dit een erg lang traject, waardoor de cliënten vaak minder therapietrouw zijn.

Ik als paramedisch opgeleid huidtherapeut zal definitieve laserontharing zeker aanraden voor mensen die kampen met ongewenste haargroei op lichaam en gezicht. Het is een doeltreffende behandeling, indien er gewerkt wordt met de juiste apparatuur en uitgevoerd door een ervaren huid of lasertherapeut.


WIST JE DAT?



De huidtherapeut is vanaf 1 Januari 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat een huidtherapeut bevoegd is om patiënten/cliënten

in behandeling te nemen zonder verwijsbrief van een huisarts of medisch specialist. Je mag er dus vanuit gaan dat een laserbehandeling uitgevoerd door een huidtherapeut veilig, verantwoord en met hoge kwaliteit wordt uitgevoerd.

De drempel voor mensen om te starten met definitieve laserontharing is vaak de prijs die eraan gebonden zit. Maar als je het vergelijkt met de tijd en geld die het je terug geeft in vergelijking met het gebied te scheren, harsen of epileren is dit een mooie oplossing in ieder opzicht.

Ook is de aanvullende verzekering een mooie tegemoetkoming. Door deze verzekering kom je in aanmerking om een deel of het gehele laserbedrag terug te krijgen van de verzekering.

Een behandeling die jou dus normaal 100 euro kost, betaal je nu 20 euro voor, of helemaal niets!Hier hoef jij in principe niks voor te doen, behalve aanvullend verzekerd te zijn.

Wil jij langskomen in de praktijk om te kijken hoeveel behandelingen jij nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen? Maak dan online via de website een afspraak.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page