top of page
Zoeken
  • Amber-Grace Teunissen

IPL behandelingen, wanneer wordt er gekozen voor een IPL behandeling?

Bijgewerkt op: 9 jan. 2022

IPL staat voor intense pulsed light. Bij deze behandeling wordt er een sterke lichtflits uitgezonden waarbij de energie van deze lichtflits wordt geabsorbeerd door de chromofoor(target) in de huid.

Een chromofoor is het target, kortom waar de warmte van de IPL naartoe gaat om resultaat te behalen. Melanine of hemoglobine is een voorbeeld van een chromofoor.

De energie oftewel warmte, behandeld een breed scala aan huidproblemen. Het is een zeer effectieve behandeling voor pigmentafwijkingen die in de huid zijn ontstaan door photo-damage. Couperose, verwijde vaatjes of ongewenste roodheid van de huid is ook een goede indicatie voor deze IPL behandeling.

Naast deze 2 huidproblemen is IPL ook geschikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei en kan er definitief resultaat behaald worden op basis van een uitgebreid consult bij de huidtherapeut of lasertherapeut.


Hyperpigmentatie of pigmentvlekken kunnen op iedere leeftijd ontstaan door een aantal factoren. Door verschillende bacteriële of schimmelinfecties van de huid, trauma aan de huid, hormonale invloeden, verkeerde cosmetica producten of door zonschade, ook wel bekend als photo-damage.


Gelukkig zijn de meeste vormen van pigmentvlekken goed te behandelen door middel van de IPL laserbehandeling. Afhankelijk van de aard van het cosmetisch storende pigment wordt er een behandelplan in overeenstemming met de cliënt opgesteld. Hierin wordt de behandelduur, frequentie en bijhorende kosten besproken.

Pigmentvlekken komen voor op alle delen van het lichaam.

In de huidtherapie worden pigmentvlekken op de handen, decolleté en gezicht het meest behandeld. Dit is vaak een zichtbare zone, waardoor dit vaak als cosmetisch storend wordt ervaren. Om een mooie egale huid te krijgen, zijn er gemiddeld 3 behandelingen nodig.

Ervaar jij pigment die zich uit als een zwangerschapsmasker of ontstaan is door hormonale invloeden? Dan is IPL niet de juiste methode. De DERMAMELAN is wereldwijd het beste product van het behandelen van dermaal of hormonaal pigment. De DERMAMELAN pakt in slechts 1 behandeling iedere vorm van pigment aan in de huid en met geweldige resultaat.

Hierover meer in mijn volgende blog!

Couperose, Rosacea of een rode gevoelige huid kan ook als zeer cosmetisch storend worden ervaren. Het ontstaan van deze huidproblemen kunnen deels erfelijk zijn, hiernaast spelen ouderdom, roken, alcohol gebruik, blootstelling aan UV-straling en regelmatig bezoek aan de sauna ook een belangrijke rol. Afhankelijk van het klinische beeld van het aanwezige huidprobleem, wordt er een passende behandeling gekozen.

Couperose en Rosacea kunnen effectief behandeld worden met behulp van de IPL of de vaatlaserbehandeling. De aanwezige roodheid (hemoglobine) absorbeert het laserlicht wat vrijkomt tijdens de IPL behandeling of laserbehandeling. Op deze manier wordt de aanwezige roodheid en vaatjes verwarmd, gestold en vervolgens opgeruimd door het lichaam, zelfs nog gedurende 3 maanden na de behandeling. Afhankelijk van de aard van dit cosmetisch storende huidprobleem wordt er een behandelplan in samenstemming met de cliënt opgesteld.

Hierin wordt de behandelduur, frequentie en bijhorende kosten van de gehele behandeling besproken.

Naast pigmentvlekken en cosmetisch storende roodheid van het gezicht, is IPL ook geschikt om in te zetten voor definitieve laserontharing. Tijdens de behandeling wordt de warmte van de laser door het haartje opgevangen en geleid naar het haarzakje. Het haarzakje word gevoed door zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen, zodat een haartje kan groeien. Tijdens deze behandeling willen wij dit natuurlijke proces tegengaan en zal de laserstraal hier een stokje voor steken. Om de toevoer van het bloed te stoppen, sterft het haarzakje uit en dus ook de haar. Na meerdere herhalingen van een IPL behandeling tegen overbeharing, zal er uiteindelijk een resultaat van

80-95% haarreductie plaatsvinden. Met als resultaat, een gladde huid zonder irritaties!

Een IPL behandeling wordt veilig uitgevoerd door een HBO opgeleide huidtherapeut. De huidtherapeut beschikt over de kennis en kunde om een huidprobleem goed te beoordelen en de juiste behandelmethode te kunnen kiezen. De huidtherapeut werkt volgens het HMH, huidtherapeutisch methodisch handelen. Zo wordt alles omtrent het huidprobleem en mogelijke behandelwijzen uitgebreid besproken en in samenspraak met de cliënt vastgelegd in een dossier.

Wist je dat de huidtherapeut BIG-geregistreerd is en zichzelf ieder 5 jaar moet herregistreren?

Door deze 5 jaarlijkse herregistratie blijft de deskundigheid gewaarborgt en is de cliënt verzekerd van goede en veilige zorg!

De huidtherapeut is op deze manier up to date omtrent nieuwe ontwikkelingen binnen de huidzorg.

Een huidtherapeut is gemakkelijk te vinden via zorgkaartnederland, of via ''vind een huidtherapeut'' op google. Verzeker jezelf van de juiste behandeling om jouw resultaat te behalen!

Amber-Grace is momenteel werkzaam in Heiloo in het pand van Ciao Bella Skin Clinic en is werkzaam met diverse IPL laserapparatuur. Mocht je geïnteresseerd zijn naar de resultaten, via de Instagram pagina zijn hier een aantal voorbeelden van te zien met toestemming van de cliënten.

In verband met respect voor de privacy van de cliënten worden resultaten niet hier in deze blog getoond.

Afspraken kunnen gemakkelijk online worden gemaakt via de website www.ambergrace.nl of stuur jouw vraag naar info@ambergrace.nl en bezoek eens de Instagram pagina! https://www.instagram.com/huidtherapeut.ambergrace/






78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page